MENI
18.9.2023

Poslanica u Predstavničkom domu PSBiH Mia Karamehić – Abazović razgovarala sa ambasadoricom Kraljevine Španije u BiH

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mia Karamehić – Abazović razgovarala je danas sa ambasadoricom Kraljevine Španije u BiH Maríjom Teresom Lizaranzu Perinat o evropskom putu naše zemlje i unapređenju bilateralne saradnje dvije zemlje.

Na sastanku je konstatirano da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, te naglašeno da je potrebno unapređivati privrednu saradnju, povećati nivo investicija i spoljnotrgovinske razmjene, te dodatno ojačati saradnju u oblasti turizma, obrazovanja i kulture. Razgovarano je i o mogućnostima jačanja interparlamentarne saradnje.

Razmijenjena su mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, u svjetlu procesa proširenja Evropske unije. Naglašena je potreba ubrzavanja reformi i evropskog puta Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, gospođa Karamehić – Abazović kazala je da bi što skorija odluka evropskih institucija o otvaranju pretpristupnih pregovora sa našom zemljom bila značajan podsticaj za domaće političke snage i ogromna podrška za sve građane Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću