MENI
4.10.2012.

Чланови колегијума Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ сусрели се са предсједником Парламента Мађарске


Мађарска ће наставити пружати пуну подршку Босни и Херцеговини на њеном европском путу како на политичком плану, тако и размјеном искустава о европским интеграцијама јер вашу земљу што прије желимо видјети у европској породици. Ово је истакао предсједник Парламента Мађарске Laslo Kever у разговору са члановима колегијума Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

Захваливши се на досадашњој помоћи нашој земљи челници Парламентарне скупштине БИХ рекли су да добри политички односи требају бити ојачани интезивнијом привредном сарадњом и ратифициковањем одређеног броја споразума који би доприњели повезивању двије земље. Истакнут је и значај Коридора Вц којим би се лакше повезивала Босна и Херцеговина и Мађарска што би се посебно одразило на трговинску размјену.

По ријечима предсједника мађарског парламента Kevera административа рашчлањеност и препреке донекле утичу на смањење ефикасности инвестирања у БиХ јер, како је нагласио, мала и средња предузећа на тежи начин могу улагати на инвестицијски простор који није јединствен.

Током сусрета разговарано је и о интезивнијој парламентарној сарадњи на нивоу руководстава парламентара тако и на нивоу радних тијела те је поздрављена идеја да се одржавају редовни годишњи сусрети челника парламената двије земље. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу