MENI
2.10.2012.

Предсједавајући Уставноправне комисије Дома народа ПСБиХ Крстан Симић на Другој међународној конференцији парламентарних комисија за правна питања


Предсједавајући Уставноправне комисије Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Крстан Симић учествоваће на Другој међународној конференцији парламентарних комисија за правна питања која се, на тему „Права чланова парламената на националном и еуропском нивоу“, одржава 03. октобра 2012. године у Donaueschingenu, СР Њемачка.

Тако ће учесници, у оквиру теме „Статус посланика у парламенту“, размијенити мишљења и о сљедећим под-темама: “Стицање/губитак чланства у Парламенту“, „Имунитет/одштета“, „Компатибилност са другим професијама“ и „Посланици и мито“, док ће током презентовања друге теме „Права посланика у парламентарном процесу“, расправљати и у вези захтјева/права посланика на говор, законодавне иницијативе, група/фракција, те независности страначке дисциплине.

Такођер, у склопу теме „Права посланика у Европском парламенту“ разговараће се о улози и задацима Европског парламента и праву појединих чланова у Европском парламенту, а под дискусијом на тему „Национални и европски закони“, размијениће се мишљења о односу извршне власти и Парламента у законодавном процесу, европском законодавству, те обавезујућој снази европског законодавства. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу