MENI
28.9.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda, Sulejman Tihić i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH, Asim Sarajlić će na poziv Redžepa Tajipa Erdoana učestvovati na kongresu Stranke pravde i razvoja u Ankari


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Sulejman Tihić i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH, Asim Sarajlić će na poziv premijera Republike Turske i predsjednika Stranke pravde i razvoja (AK Partija), Redžepa Tajipa Erdoana učestvovati na Četvrtom redovnom kongresu ove stranke koji se održava u Ankari, 29. i 30. septembra.

U pozivnom pismu premijera Erdoana se, između ostalog, navodi kako su kongresi prilika da se procijeni rad i politika stranke, te osmisli nova strategija za budućnost.
„Također, to je izvrsna prilika da se lideri i članovi prijateljskih stranaka iz ostalih zemalja uvjere u aktivnosti političkih stranaka u Turskoj općenito, a posebno Stranke pravde i razvoja. Zbog toga iskreno vjerujem da će vaše učešće na Kongresu dodatno ojačati prijateljske odnose i blisku saradnju između naših dviju stranaka i zemalja“, kaže se u Erdoanovom pismu koje je upućeno zamjeniku predsjedavajućeg Doma naroda, Sulejmanu Tihiću i poslaniku u Predstavničkom domu PSBiH, Asimu Sarajliću. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću