MENI
27.9.2012.

Одржана сједница Независне комисије за праћење услова боравка у заводима, поступање и поштивање људских права лица над којима се извршавају кривичне санкције и друге мјере


На одржаној 26. сједници Независне комисије за праћење услова боравка у заводима, поступање и поштивање људских права лица над којима се извршавају кривичне санкције и друге мјере које је изрекао у кривичном поступку Суд Босне и Херцеговине, страни судови за дјела предвиђена Кривичним законом Босне и Херцеговине или међународним уговором чија је потписница Босна и Херцеговина или други суд у складу са законом Босне и Херцеговине, разматрани су Записник и Извјештај о посјети Казнено-поправном заводу (КПЗ) „Туњице“, Бања Лука.

Чланови Независне комисије су утврдили Радни налог за посјету КПЗ-у Бихаћ.
Примљена је к знању Информација о реализацији закључака 1. и 2. који су усвојени на 18. сједници Дома народа ПСБиХ, 19.07.2012. године, као и Информација о пројекцији буџета Независне комисије за 2013. годину.

Разматрани су захтјеви које су Независној комисији упутили осуђеници: С.К. (КПЗ Зеница) осуђен од стране Кантоналног суда Тузла, Ф.Х. (КПЗ Зеница) који је упутио писмо Независној комисији 22.08.2012. године, Д.З. (КПЗ Зеница) који је упутио писмо-молбу 03.09.2012. године, А.К. (КПЗ Зеница) – писмо адресирано на гђу. Милану Шкипину а које је запримљено 22.08.2012. године, те С.В. (КПЗ Фоча) – писмо од 11.09.2012. године. О наведеним захтјевима, Независна комисија ће се изјаснити на једној од наредних сједница. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу