MENI
21.9.2012

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić i zamjenik predsjedavujućeg Doma naroda Ognjen Tadić razgovarali sa zamjenikom predsjednika litvanskog Sejma


Na marginama Evropske konferencije predsjednika parlamenata u Strazburu, predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić razgovarali su sa zamjenikom predsjednika litvanskog Sejma Česlovasom Stankevičiusom.

Gospodin Stankevičius je izrazio prijedlog da Litvanija prenosi određena iskustva njegove zemlje u procesu približavanja Europskoj uniji koja mogu biti poučna za Bosnu i Hercegovinu budući da se također radi o jednoj maloj državi poput BiH. Također, sagovornici su danas razmjenili stajališta i o aktuelnim pitanjima i standardima koje BiH treba postići na putu prema EU.

Zahvaljujući se na podršci koju Litvanija pruža evropskom putu BiH, dr. Ljubić i Tadić danas su izrazili nepodjeljeno opredijeljenje političkih lidera za priključenje BiH Evropskoj uniji te zamolili za razumijevanje zbog nekada sprog ispunjavanja evropskih standarda. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću