MENI
21.9.2012

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić i zamjenik predsjedavućeg Doma naroda Ognjen Tadić razgovarali sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije

 Predsjedavajući Predstavničkog doma Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić razgovarali su danas u Strazburu tokom drugog dana Evropske konferencije predsjednika parlamenata sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije, g. Nebojšom Stefanovićem.
U otvorenom razgovoru, Ljubić, Tadić i Stefanović su razmijenili mišljenja o jačanju međusobnih odnosa unaprijeđenju privrednih i ostalih veza između dvije zemlje. Zajednički je konstatovano da je otvoreno novo poglavlje demokratskog razvoja u regiji koje za primjer ima dobru i pozitivnu klimu u Narodnoj skupštini Republike Srbije nakon održanih izbora. To će u velikoj mjeri do prinjeti ulasku u EU kao krajnjem cilju svih zemalja u regiji.
Posebno se razgovaralo o potrebi da se uklone sve barijere u regiji koje ljudima smetaju da slobodno putuju, rade ili stanuju bez obzira na to iz koje zemlje dolaze, a što na kraju može voditi ka snažnijoj regionalnoj integraciji koja u periodu do ulaska u EU ujedinjuje i ujednačava tržišta zemalja bivše Jugoslavije koje još uvijek nisu postale članice EU. Time bi politika svih zemalja u regiji pokazala da može prevaladati predrasude koje dolaze iz prošlosti, a sve u interesu građana koji kao najvažniji zahtjev u odnosu na političare postavljaju želju da bolje žive. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću