MENI
19.9.2012

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić na Evropskoj konferenciji predsjednika parlamenata u Strasborgu


Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić učestvovat će na Evropskoj konferenciji predsjednika parlamenata koja se održava u Strasborgu, 20. i 21.9.2012. godine.

Glavne teme prvog dana konferencije su „Budućnost Evropskog suda za ljudska prava – uloga nacionalnih parlamenata“ i „Da li je predstavnička demokratija u krizi - izazovi za nacionalne parlamente“, dok je za drugi dan zasjednja planirano da se govori na temu „Arapska revolucija - izazovi i šanse“. U okviru prve teme izlagat će zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić, dok će predviđeno da se učesnicima konferencije prilikom rasprave o drugoj temi obrati predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić.

Inače, konferencija u Strasbourgu će biti prilika za održavanje brojnih bilateralnih susreta sa predsjedavajućim parlamenata i visokim funkcionerima drugih zemalja.
Evropska konferencija predsjednika parlamenata okončat će rad usvajanjem zaključaka. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću