MENI
17.9.2012.

Чланица Заједничке комисије за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику, Нермина Ћемаловић разговарала са извјестиоцем Одбора за једнакост и недискриминацију ПС Савјета Европе


Чланица Заједничке комисије за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику, Нермина Ћемаловић данас је разговарала са извјестиоцем Одбора за једнакост и недискриминацију Парламентарне скупштине Савјета Европе, Jean Charles Gardettom.

Извјестилац Gardetto се посебно интересовао за законодавство којим се регулише учешће жена у политици, породично законодавство, превенција и борба против насиља у породици, улога жена у процесу помирења у регији, борба против трговине људима и стање ромске популације.
„Босна и Херцеговина има низ квалитетних закона, као и акционе планове за рјешавање одређених питања, али постоји проблем њиховог провођења у пракси. Само образована и економски независна жена има једнаку шансу као мушакарац, што значи да ће се са побољшањем укупне економске ситуације поправити и стање у овој области“, рекла је Ћемаловић. Она је нагласила и да ће предузети кораке како би у процедуру за ратификовање што прије била стављења Конвенција Савјета Европе за превенцију и борбу против насиља над женама и насиља у породици.

Gardetto је током сусрета рекао како забрињава појава постојања двије школе под једним кровом. „Један од приоритета је да се прекине са таквим видом дискриминације, јер дјецу једноставно не треба дијелити“, нагласио је он. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу