MENI
14.9.2012.

Предсједавајући делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Медитерана, Шемсудин Мехмедовић се обратио учесницима конференције „Енергетски изазови у евромедитеранском региону“ која се одржава у Мароку


Предсједавајући Сталне делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Медитерана (ПАМ), Шемсудин Мехмедовић обратио се учесницима конференције „Енергетски изазови у евромедитеранском региону“, која се одржава у Мароку, истакавши да Босна и Херцеговина посједује изузетне природне претпоставке за кориштење обновљивих извора енергије.

„Са друге стране, проблем је у политички нестабилном региону који није примамљив за овакву врсту инвестирања, као и у мањку интересовања академске заједнице и представника власти да се ради на сопственим истраживачко-развојним пројектима, који би омогућили да се иде укорак са временом у овој енергетско-развојној, стратешкој грани“, рекао је Мехмедовић, позивајући инвеститоре да улажу у кориштење обновљивих извора енергије у Босни и Херцеговини.

У току конференције презентована је анализа кориштења обновљивих и необновљивих извора енергије у евромедитеранском региону, са стратешким плановима до 2020.г. Инвеститори су показали велико интересовање за ову врсту улагања, при чему је истакнуто да је цијена енергије добијене соларним изворима или вјетроелектранама велика, док је корист због заштите околине далеко већа, тако да се почетна улагања дугорочно исплате. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу