MENI
13.9.2012

Predsjedavajući Stalne delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana, Šemsudin Mehmedović na Konferenciji o energetskim izazovima u euro-mediteranskom regionu


Predsjedavajući Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM), Šemsudin Mehmedović će učestvovati na konferenciji „Energetski izazovi u euro-mediteranskom regionu“, koja se održava u Kraljevini Maroko 14. i 15. septembra.

Programom je predviđeno da za temu o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti izvjestilac bude koordinator Grupe za energiju, Alessandro Ortis, o tehničkim i industrijskim izazovima bi trebao govoriti izvjestilac PAM-a za energiju, Lhou Lmarbouh, dok će potpredsjednik Potkomisije za okolinu i energiju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, Stefan Schennach imati izlaganje o ulozi državnih i regionalnih parlamenata i međunarodnih organizacija u podršci inicijativama vezanim za energetske izazove.

Konferencija će biti okončana usvajanjem zaključaka, a njeni učesnici će imati priliku i da se u gradu Quarzazate upoznaju sa radom postrojenja koncentrirane solarne energije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću