MENI
24.10.2023

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a održali sastanak sa Delegacijom Velike narodne skupštine Republike Turske u PSNATO-a

Predsjedavajući Doma naroda i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović i član Delegacije Obren Petrović susreli su se danas u Stockholmu, na marginama 104. Rose Roth seminara PSNATO-a, sa Delegacijom Velike narodne skupštine Republike Turske u PSNATO-a, koju je predvodila Tuğba Işık Ercan.

Tokom susreta potvrđeno je veliko uzajmno poštovanje, kao i podrška Republike Turske na euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine. Republika Turska, kako je rečeno, u potpunosti razumije aktuelnu situaciju u BiH i snažno podržava procese koji donose napredak svim njenim građanima.

Na sastanku je potvrđeno učešće Delegacije Velike narodne skupštine Republike Turske na 105. Rose Roth seminaru, čiji će domaćin, od 14. do 16. novembra 2023., biti Sarajevo. Članovi turske Delegacije ocijenili su da je to dobra prilika za nastavak podrške Bosni i Hercegovini od država članica NATO-a, kao i za dijalog o nastavku i razvoju regionalne saradnje (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću