MENI
5.9.2012

Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE), Milica Marković učestvuje na sastancima Odbora za pravne poslove i ljudska prava i Odbora za socijalna, zdravstvena i porodična pitanja PSVE-a


Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE), Milica Marković učestvovat će na sastancima Odbora za pravne poslove i ljudska prava i Odbora za socijalna, zdravstvena i porodična pitanja PSVE-a, koji će se 6. i 7. septembra 2012. godine održati u Parizu.

Kako je najavljeno, na sastanku Odbora za pravne poslove i ljudska prava PSVE-a koji će se održati 6. septembra, razgovarat će se o nacionalnoj sigurnosti i pristupima informacijama, zaštiti maloljetnih osoba od utjecaja sekti, kao i o reviziji Evropske konvencije o prekograničnoj televiziji.
Sastanak Odbora za socijalna, zdravstvena i porodična pitanja PSVE-a će se održati 7. septembra, na kojem će se razgovarati o sljedećim temama: „Vraćanje socijalne pravde putem poreza na finansijske transkacije“, „Nanotehnologija, nova opasnost za okoliš“, „Međudržavno usvajanje: osigurati najbolje interese djece“, „Borba protiv pedofilskog turizma putem angažiranog pravnog i političkog djelovanja“, „Dostojan rad za sve: borba protiv socijalnog odbacivanja“.

Također, planirano je da članovi Odbora za socijalna, zdravstvena i porodična pitanja PSVE-a razmijene mišljenja i u vezi aktivnosti Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), te o ažuriranju kampanje „Svako peto“ Vijeća Evrope. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću