MENI
4.9.2012

Održana sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku


Na danas održanoj 17. sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku sa jednim usvojenim amandmanom je podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Usvojen je zaključak da Ministarstvo sigurnosti BiH pismeno izjašnjenje o usvojenom amandmanu dostavi na sjednicu Predstavničkog doma PSBiH na kojoj će se razmatrati ovaj zakonski prijedlog.

Zajednička komisija je podržala stav da se Prijedlog zaključaka u vezi s predstavljanjem javne politike „Procjena provođenja Zakona o zabrani diskriminacije u BiH“, dopuni sa rokovima za koje su nadležni nosioci određenih aktivnosti.

Usvojen je i zaključak da Radna grupa razmotri primjedbe i po potrebi obavi razgovor sa onima koji su uložili prigovor na Prijedlog odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina BiH, nakon čega će Zajednička komisija u pismenoj formi odgovoriti na prispjele prigovore u vezi sa Prijedlogom odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću