MENI
4.9.2012

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na danas održanoj 28. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, utvrđeno je da je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH.
Komisija je utvrdila da je Prijedlog zakona o udruženjima Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH. Podržana je inicijativa da se o ovom zakonskom prijedlogu održi Javna rasprava ako se za to steknu poslovnički uslovi.

Ustavnopravna komisija je utvrdila da je Prijedlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te dala pozitivno mišljenje o principima predloženog zakona.
Ustavnopravna komisija je, također, dala pozitivno mišljenje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću