MENI
5.2.2024

Poslanik u Predstavničkom domu Milorad Kojić i delegat u Domu naroda Džemal Smajić učestvovat će u posmatračkoj misiji vanrednih predsjedničkih izbora u Republici Azerbejdžan

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Milorad Kojić i delegat u Domu naroda PSBiH Džemal Smajić učestvovat će, na poziv predsjednice Parlamenta Republike Azerbejdžan Sahibe Gafarove, u posmatračkoj misiji vanrednih predsjedničkih izbora, koji će se u Azerbejdžanu održati 7. februara ove godine.

Vanredne predsjedničke izbore, u skladu sa Ustavom i Izbornim zakonom Republike Azerbejdžan, raspisao je predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Aliyev.

U pozivu predsjednice Parlamenta Republike Azerbejdžan naglašava se kako učešće predstavnika oba doma PSBiH u misiji posmatranja vanrednih predsjedničkih izbora predstavlja korak ka daljem jačanju međusobno korisne interparlamentarne saradnje dvije države.

Očekuje se da će se poslanik Kojić i delegat Smajić, po okončanju vanrednih predsjedničkih izbora u Azerbejdžanu, obratiti medijima u Bakuu i iznijeti svoje impresije i ocjene izbornog procesa. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću