MENI
26.2.2024

Održana 8. sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

Na 8. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH usvojen je Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2023. godinu.

Zajednička komisija usvojila je i Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH za 2023. godinu.

Usvojen je i Izvještaj o radu Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. Uz ovaj Izvještaj, Zajednička komisija usvojila je zaključak kojim je od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine sa svim pripadajućim agencijama, Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH u dijelu nadležnosti Zajedničke komisije zatražila da dostave pregled nacionalne strukture zaposlenih po radnim mjestima i organizacionim jedinicama.

Zajednička komisija usvojila je i Plan rada Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za 2024. godinu.

Članovi Zajedničke komisije usvojili su Izvještaj o izdatim i realiziranim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2020. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Zajednička komisija prihvatila je sljedeće informacije:

  • Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za prvih devet mjeseci 2023. godine, koju je sačinilo Ministarstvo sigurnosti BiH,
  • Informaciju Ministarstva odbrane BiH o produženju ugovora profesionalnim vojnim licima za 2023. godinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću