MENI
29.2.2024

Poslanica u Predstavničkom domu PSBiH Mia Karamehić – Abazović primila grupu naučnika i profesora iz Japana

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mia Karamehić – Abazović primila je danas grupu naučnika i profesora s najeminentnijih univerziteta i istraživačkih instituta iz Japana.

Posjeta japanskih naučnika i profesoradio je programa saradnje u oblasti nauke, obrazovanja i kulture, kojeg podržava Ministarstvo vanjskih poslova Japana, a koji se odvija u saradnji s bosanskohercegovačkim institucijama. U okviru programa, na Univerzitetu u Sarajevu održan je i naučni simpozijum u organizaciji Fakulteta političkih nauka i Istraživačkog centra za napredne nauke i tehnologiju Univerziteta u Tokiju.

Stoga se na sastanku razgovaralo i o mogućnostima proširivanja akademske, kulturne i diplomatske saradnje u više pravaca, za šta su i Ministarstvo vanjskih poslova Japana, kao i Ambasada Japana u BiH pokazali veliki interes.

Poslanica Karamehić – Abazović pozdravila je interes Japana za jačanje bilateralne saradnje s našom zemljom, posebno u oblastima nauke, obrazovanja i kulture, te ponudila svaku moguću institucionalnu pomoć i podršku u realizaciji projekata s ciljem proširivanja saradnje i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Japana. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću