MENI
14.3.2024

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara posjetio crkvu i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara posjetio je Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu.

Uz predsjedavajućeg Čavaru, crkvu i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu posjetili su ministrica finansija u Srednjobosanskom kantonu Mirjana Plavčić i ministrica pravosuđa i uprave u Srednjobosanskom kantonu Božana Petrović.

Predsjedavajući Čavara i kantonalne ministrice su najprije, zajedno s grupom hrvatskih hodočasnika, učestvovali na večernjoj svetoj misi u crkvi sv. Jeronima, a potom su se u crkvi i u Papinskom zavodu susreli s rektorom Zavoda velečasnim Markom Đurinom, koji ih je ukratko upoznao s historijom hrvatskih rimskih ustanova sv. Jeronima i današnjim Papinskim hrvatskim zavodom. Susretu su prisustvovali i svećenici iz Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima.

Predsjedavajući Čavara učestvovao je jučer u Vatikanu na redovnoj općoj audijenciji, te se susreo sa Svetim Ocem, papom Franjom." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Marinka Čavare)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću