MENI
9.4.2024

Održana 4. sjednica Privremene istražne komisije Doma naroda PSBiH za pribavljanje informacija o radu Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika

Na 4. sjednici Privremene istražne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za pribavljanje informacija o radu Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika obavljeno je javno saslušanje članova Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika.

Razmotrene su i informacije dostavljene od članova Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika u vezi sa diskontinuitetom u operativnom radu Komisije, razmimoilaženjem u stavovima članova Komisije, te provedenim aktivnostima Komisije koje nisu u skladu sa Aneksom 8 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

U radu današnje sjednice Privremene istražne komisije Doma naroda učestvovali su i predstavnici Upravnog inspektorata Ministarstva pravde BiH i Ureda za reviziju institucija BiH.

Privremena istražna komisija će sačiniti izvještaj i prijedlog zaključaka, te ih, zajedno sa zvaničnim izjašnjenjima institucija BiH u vezi sa radom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, dostaviti Domu naroda PSBiH i drugim nadležnim institucijama BiH. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću