MENI
16.5.2024

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović obratio se učesnicima 18. plenarne sjednice PAM-a

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović učestvuje na 18. plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM), koja se održava u Bragi (Republika Portugal).

U svom obraćanju učesnicima ovog međunarodnog događaja, Radmanović je istakao značaj nastavka i ubrzanja procesa eurointegracija zemalja Zapadnog Balkana. U kontekstu savremenih političkih i sigurnosnih prilika u Evropi i svijetu, od velike je važnosti činjenica da postoji usaglašen stav svih balkanskih država po pitanju evropskog puta i zajedničke budućnosti, rekao je Radmanović i podvukao da bi se punopravnim članstvom u Evropskoj uniji stvorile pretpostavke za trajnu stabilnost, sigurnost i dodatno unapređenje regionalne saradnje država Zapadnog Balkana pod okriljem šire evropske zajednice.

Prema riječima Radmanovića, Bosna i Hercegovina je odlučna i istrajna na putu ka Evropskoj uniji, o čemu svjedoče rezultati koji su postignuti tokom posljednje dvije godine. Također, izrazio je nadu da će Bosna i Hercegovina imati snažniju podršku relevantnih političkih faktora u samoj Evropskoj uniji kako bi što prije postala punopravna članica.

Na kraju svog izlaganja, Radmanović je istakao važnost uspostavljanja mira u svijetu, te izrazio iskrenu nadu da će u skorijoj budućnosti doći do deeskalacije svih ratnih sukoba i povratka dijalogu, jedinom ispravnom načinu rješavanja međusobnih nesuglasica. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću