MENI
6.7.2012

Članovi Stalne delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a, Mirza Kušljugić i Lazar Prodanović na 21. godišnjem zasjedanju PS OSCE-a


Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE), Mirza Kušljugić i Lazar Prodanović će od 6. do 9. jula učestvovati na 21. godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OSCE-a koje se pod nazivom “OSCE - Region promjena”, održava u Monte Karlu.

Godišnje zasjedanje je najveći događaj u kalendaru aktivnosti PS OSCE-a, a u okviru njegovog rada će biti održan i Mediteranski forum u čijem je radu najavljeno učestvovanje parlamentarnih delegacija iz većine OSCE-ovih zemalja partnera, uključujući Alžir, Izrael, Maroko, kao i delegacije iz Libije i Palestine.

Programom je predviđen i izbor novog predsjedavajućeg PS OSCE-a, kao i usvajanje „Deklaracije iz Monaka“ do kojeg bi trebalo doći nakon prezentiranja izvještaja i nacrta rezolucija izvještača tri generalna komiteta Parlamentarne skupštine Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću