MENI
10.5.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović iskazao podršku Delegaciji BiH na Eurosongu


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je danas Delegaciju BiH koja će našu zemlju predstavljati na ovogodišnjem takmičenju Eurosonga u Azerbejdžanu.

Delegacija koju su činili predstavnica Bosne i Hercegovine na Eurosongu 2012 Maja Sarihodžić - Maya Sar, šefica BH Eurosonga, Lejla A. Babović, producent pjesme Mahir Sarihodžić, kreatorka Selma Berisalić i asistent u Zabavnom i muzičkom programu BHT, Srđan Petković, iskazala je posebnu zahvalnost za upriličen prijem u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.
Vi ste jedini politički zvaničnik koji je primio Delegaciju BH Eurosonga i koji se interesirao za njen rad. Zbog toga pozdravljamo ovakve pionirske poteze i nadamo se da će Bosna i Hercegovina kao država prepoznati Eurosong kao sjajnu priliku da se BiH na kvalitetan način predstavi svjetskoj javnosti u pozitivnom svijetlu, naglasili su predstavnici BH Eurosonga tokom razgovora sa zamjenikom predsjedavajućeg dr. Denisom Bećirovićem.

Bosna i Hercegovima ima nekoliko brendova a muzika je svakako jedan od značajnijih. Zbog toga institucije države trebaju pružati podsticaj i ohrabrenje ovakvim projektima i svojim istinskim ambasadorima. Samo zajedničkim zalaganjem i nastupom možemo učiniti mnogo više na promociji Bosne i Hercegovine u svijetu i ostvarivati male i velike pobjede koje su od izuzetne važnosti na jačanje patriotizma građana ove zemlje. Uvjeren sam da ce ovaj mali tim kojem je pružena skromna podrška u Azerbejdžanu dostojno predstavljati i promovirati BiH. Želim vam puno uspjeha, rekao je na kraju susreta zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću