MENI
9.5.2012

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove, Mirza Kušljugić razgovarao sa novoimenovanom ambasadoricom u Misiji BiH u UN, Mirsadom Čolaković


Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Mirza Kušljugić susreo se danas sa novoimenovanim ambasadorom i stalnom predstavnicom u Misiji BiH u UN, Mirsadom Čolaković.

Misija BiH u Ujedinjenim narodima u New Yorku, ocijenjena je kao mjesto, gdje je do sada urađen kvalitetan posao od interesa za našu zemlju, zbog čega su se sagovornici složili kako je potrebno zadržati kontinuitet, ali i pristupiti osmišljavanju buduće strategije zastupljenosti u UN i drugim međunarodnim organizacijama.
Kušljugić i ambasadorica Čolaković su tokom razgovora konstatirali da je tokom članstva BiH u Vijeću sigurnosti UN postignut visoko stepen saradnje između Ministarstva vanjskih poslova i

Predsjedništva BiH i da se iz tog perioda posebno ističe predsjedavanje BiH Vijećem sigurnosti, kada je naša zemlja pokazala sposobnost da efikasno i nepristrasno koordinira aktivnosti i vodi konsultacije sa drugim članicama Vijeća sigurnosti UN. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću