MENI
8.5.2012

Delegat u Domu naroda PSBiH, Borjana Krišto povodom obilježavanja Dana Evrope dobila priznanje Evropskog pokreta u BiH „Evropska parlamentarka Bosne i Hercegovine“


Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Borjana Krišto je na osnovu jednoglasno donesene odluke Evropskog pokreta u BiH na svečanoj akademiji, koja je danas održana u Vitezu, dobila priznanje „Evropska parlamentarka Bosne i Hercegovine - konstruktivan angažman u procesu EU integracija“. Svečanu akademiju u povodu obilježavanja „Dana Evrope u BiH 2012.“ koja je održana pod nazivom “Vrijeme je za Evropu”, organizirali su Evropski pokret u BiH i Općina Vitez.

U obrazloženju za dodjelu priznanja se ističe da je Borjana Krišto kao delegat u Domu naroda PSBiH i u okviru svoje političke stranke profesionalnim i političkim djelovanjem postigla zavidan, evropski nivo funkcionalnosti, te kao takva može biti pozitivan primjer za ostale učesnike političkog života u BiH. Ona je prepoznata „kao osoba i političarka koja dijeli viziju demokratskog, naprednog, evropskog i civiliziranog društva“, navodi se u ovom obrazloženju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću