MENI
3.5.2012.

Чланови колегијума оба дома разговарали са Групом пријатељства Бундестага СР Њемачке


Делегација Групе пријатељства Бундестага СР Њемачке са БиХ коју предводи Marieluise Beck, предсједавајућа парламентарне групе разговарала је данас у оквиру службене посјете Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине и са члановима колегијума Представничког дома и Дома народа.

Предсједавајући Представничког дома др Милорад Живковић, овом приликом, упознао је госте са актуелним стањем и успјешно окончаним процесима нагласивши да је тренутно најактуелнији договор око коначне имплемантације Пресуде Сејдић - Финци.

Како су истакли чланови колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ, паралелно са овим политичким процесима посебну пажњу треба посветити развоју економије и привлачењу страног капитала. Босна и Херцеговина је отворена за њемачке инвестиције, јер за побољшање економских односа и снажнија улагања постоји још много могућности, закључено је данас током састанка руководства ПСБиХ са делегацијом њемачког Парламента.

Према ријечима Мариелуисе Бецк, уз подршку Њемачке на европском путу БиХ, развој економије и смањење стопе незапослености требају бити у фокусу, као и спрјечавање одласка младих људи из Босне и Херцеговине. "Техничке инвестиционе препреке, које се огледају у структури Босне и Херцеговине лимитирају процес улагања. Због тога било би неопходно успоставити државне структуре које би у име државе, као један саговорник, преговарали са потенцијалним инвеститорима" нагласила је предсједавајућа Beck. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу