MENI
26.3.2012.

Сусрет делегације Представничког дома са предсједником Турске Abdullahom Gulom


Законодавне власти Босне и Херцеговине и Турске требају утицати на извршне органе двије пријатељске земље како би се примијенили већ потписани споразуми и створили бољи услови за инвестирање турских привредника у БиХ, речено је приликом данашњег сусрета чланова Делегације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ са предсједником Турске Abdullahom Gulom. Такође, неопходно је активирати рад Мјешовите економске комисије и Заједничког комитета како би се уклониле све административне потешкоће и начинио искорак на путевима које су политичари двије земље успјешно отворили.

И током овог сусрета, чланови Делегације коју предводи предсједавајући Представничког дома др Милорад Живковић а чине је још његови замјеници др Божо Љубић и др Денис Бећировић захвалили су се Републици Турској на свесрдној подршци и конкретној помоћи коју је она пружала народима и грађанима Босне и Херцеговине. Наглашено је да у новом времену двије земље требају јачати сарадњу на многим пољима а посебно је потренцирана могућност међусобне подршке у међународним асоцијацијама. У том свијетлу, предсједавајући Живковић истакао је битну улогу коју Турска као земља чланица има у подршци приближавању Босне и Херцеговине чланству у НАТО за шта преостаје, како је рекао, испуњавање само још услова везаних за питање војне имовине у БиХ.

Кориштење евидентне емоциналне блискости која се током вијекова развијала међу грађанима двије земље такође, речено је данас, представља потенцијал који не смије остати неискориштен у настојању да се Босна и Херцеговина и Турска додатно повежу на бројним пољима.

Данас је поздрављена пракса трилатералне дипломатске акције Босне и Херцеговине, Турске и Србије која на плану развоја међусобних односа и покретања заједничких иницијатива већ показује врло добре резултате. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу