MENI
12.3.2012.

Чланица Сталне делегације ПСБиХ у ПС Савјета Европе, Милица Марковић учествовала у раду Одбора за правна питања и људска права ПССЕ-а


Чланица Сталне делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, Милица Марковић учествовала је данас у раду Одбора за правна питања и људска права Парламентарне скупштине Савјета Европе, током којег је усвојен нацрт извјештаја и резолуције о неприхватљивости ограничења слободе кретања као казне за политичке ставове.

Такођер, поред потврђивања састава свих пододбора Одбора за правна питања и људска права ПССЕ-а, потврђено је чланство Милице Марковић у Пододбор за кривичне проблеме и борбу против тероризма, као и Нермине Капетановић у Пододбор за људска права.

На данашњој сједници, учесници су расправљали и о положају расељених лица и повратника у регију Сјеверног Кавказа, промовисању алтернативе издржавању затворске казне, као и одржавању наредних пленарних сједница Одбора у 2012. години.

Иначе, данашњим одржавањем састанка Одбора за правна питања и људска права, у Паризу је почело тродневно одржавање састанака одбора ПССЕ-а. За 13. март је договорено одржавање састанка Одбора за поштивање обавеза и ангажмана држава чланица Савјета Европе, а за 14. март одржавање састанка Одбора за политичка питања. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу