MENI
29.2.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović primio delegaciju SGV, VKBI i HNV


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je u povodu obilježavanja 20-godišnjice od 1. marta 1992. godine kada su se građani Bosne i Hercegovine na referendumu opredijelili za nezavisnost BiH delegaciju Srpskog građanskog vijeća - pokreta za ravnopravnost (SGV), Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) i Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI).

Tom prilikom, predsjednik SGV Sretko Radišić zahvalio se dr. Bećiroviću na organizaciji ovakvog prijema kojim pokazuje brigu za sve narode i građane Bosne i Hercegovine i za ukazivanje na značaj jednog od najvećih datuma novije bosanskohercegovačke istorije. Predsjednik HNV fra Luka Markešić rekao je danas da ne treba bježati od referenduma iz 1992. godine i činjenice da su na njemu učestvovali pripadnici svih naroda koji žive u Bosni i Hercegovini i da njegove rezultate treba mnogo češće potencirati, dok je predsjednik VKBI prof.dr. Nedžad Mulabegović podržao ideju da ove tri nevladine organizacije koje u svom nazivu imaju nacionalne ali ne i nacionalističke odrednice ubuduće zajednički organiziraju obilježavanje 1. marta.

Zamjenik predsjedavajućeg dr. Bećirović danas se zahvalio članovima VKBI, SGV i HNV što poštuju multietnički i multireligijski karakter Bosne i Hercegovine i što svojim djelovanjem doprinose svijesti o potrebi trajnog čuvanja njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću