MENI
23.2.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić razgovarao sa ministrom Mirkom Šarovićem


"Na današnjem radnom sastanku člana Kolegija Doma naroda PSBiH Ognjena Tadića i ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirka Šarovića, zajedno je ocijenjeno da formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i usvajanje Budžeta za 2011. g. daje za pravo da se zaključi kako postoje elementarni politički uvjeti za rješavanje brojnih ekonomskih i socijalnih problema koji se tiču rada zajedničkih organa, odnosno proizilaze iz njih.

Dogovoreno je da se uspostavi koordinacija koja će otvoriti mogućnost ostvarivanja saradnje sa svim privrednicima, privrednim društvima ili istaknutim ekonomskim stručnjacima, a zbog zajedničkog rada na otklanjanju normativnih prepreka koje evidentno čine nekonkurentnom domaću proizvodnju, odnosno spriječavaju strane investicije u domaću proizvodnju.

Za koordinaciju saradnje sa privrednicima određeni su dr. Siniša Gatarić, savjetnik g. Tadića i gđa Mira Mihajlović, šef kabineta g. Šarovića." saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Ognjena Tadića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću