MENI
17.2.2012.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa veleposlanikom Grčke


Unaprjeđenje odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Grčke strateški je interes dviju prijateljskih zemalja, tim prije što među njima ne postoje otvorena i sporna pitanja, istaknuto je prigodom današnjeg susreta zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisa Bećirovića sa veleposlanikom Grčke u našoj zemlji Karolosom Gadisom.

Kako je istaknuo dr. Denis Bećirović, poseban prostor za povezivanje otvoren je u sferi ekonomije što bi trebalo potaknuti organizacijom biznis foruma koji bi okupio poslovne ljude BiH i Grčke. Na taj način, ekonomsku isplativost mogla bi postići i izravna zrakoplovna linija koja bi u budućnosti povezala Sarajevo sa Solunom ili Atinom.

Veleposlanik Gadis istakao je da u će prvoj polovini 2014. godine Grčka predsjedavati Europskom unijom što će biti prilika da se pospješe procesi proširenja EU zemljama Zapadnog Balkana. Uz to, značajnu pomoć, po njegovim riječima, Grčka je voljna pružiti i na putu Bosne i Hercegovine ka punopravnom članstvu u NATO. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću