MENI
31.1.2012.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић отворио Међународну конференцију руководилаца вјерске службе


На позив организатора, 23. Међународну конференцију руководилаца вјерске службе "Вјерски службеници - градитељи мира" која траје до 3. фебруара 2012. године, отворио је предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Огњен Тадић.

У свом поздравном говору предсједавајући Дома народа Огњен Тадић је рекао:

"Једно истраживање је показало да се међу свим редовима, стиховима или поглављима вјерских књига налази једна идентична заједничка порука - не учини другоме оно што не би желио да теби буде учињено. Ова порука би требала бити прво поглавље књиге Умијеће мира која би трајно требала да замијени књигу "Умијеће ратовања".
Ви, као вјерски службеници у војсци имате три задаће. Прво да организујете вјерски живот у свијету војске који је паралелан цивилном свијету. То ћете лако учинити јер сте образовани за тај посао.
Друга вам је задаћа да препознате ријечи Божију међу собом и да вам не сметају различите униформе да сарађујете и дјелујете као градитељи мира. Сигуран сам да то желите и надам се да ћете успјети. Али трећа задаћа вам је најтежа. А то је да када политичати и војници остану без памети да се изборите да не остану и без душе.
Нека нам је Бог на помоћи када је у питању ова посљедња задаћа." (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу