MENI
25.12.2011.

Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине у 2011. години посјетило више од 3000 гостију


Реализацијом групних посјета у мјесецу децембру, број гостију који су посјетили Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине у оквиру Програма "Отворени парламент" који се реализује од 2005. године прешао је десет хиљада. Конкретније, током протеклих шест година 10.188 гостију видјело је објекат Парламентарне скупштине БиХ и присуствовало презентацији њених основних функција а више од половине посјетилаца имало је прилику да се упозна и разговара са посланицима и делегатима домова ПСБиХ.

Захваљујући промотивним кампањама током априла и новембра, реализација програма "Отворени парламент" у 2011. години је значајно интензивирана. Посјетом тридесетак основаца Рома из околине Тузле која је организована крајем протекле седмице, број гостију у овој години прешао је три хиљаде што свакако представља велики успјех. Треба такођер рећи да су током ове посјете гостима подијељене нове промотивне публикације "Твој парламент - Парламентарна скупштина БиХ". Ове публикације намијењене основцима су први промотивни материјал о тијелима власти у БиХ које је штампан и на ромском језику.

Иначе, Парламентарну скупштину БиХ током ове године посјетили су и студенти бројних факултета, основци и средњошколци али и представници невладиних организација не само из Босне и Херцеговине него и из САД, Њемачке, Хрватске, Норвешке, Италије, Холандије, Аустрије, Словеније, Данске и Шкотске. Такођер, организовани су и програми за вртиће као и за дјецу са посебним потребама.
Раст интереса за посјете Парламентарној скупштини БиХ резултат је вишегодишњег систематичног рада Секретаријата ове државне институције који је смањење јаза између грађана и државног парламента те стално подизање нивоа транспарентности његовог рада изабрао за стратешке циљеве. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу