MENI
22.12.2011.

Održana sjednica Zajedničkog povjerenstva za administrativne poslove


Na održanoj 6. sjednici Zajedničkog povjerenstva za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, primljeno je k znanju Devetomjesečno izvješće o izvršenju proračuna za razdoblje od 01.01. do 30.09.2011. godine.
Usvojen je prijedlog Kolegija Tajništva PSBiH o dopunama zakona i to: Zakona o dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine i Zakona o dopunama Zakona o financiranju institucija Bosne i Hercegovine.

Članovi Zajedničkog povjerenstva su dali suglasnost na Prijedlog pravilnika o provedbi Kodeksa ponašanja zastupnika i izaslanika u PSBiH.
Razmatrano je Izvješće o financijskoj reviziji Parlamentarne skupštine BiH, kao i dopis Kolegija Tajništva u svezi preporuka revizije i to za: dopis o naknadi članovima PSBiH-paušal, dopis o korištenju privatnih automobila u zemlji, dopis o preciznom definiranju reprezentacije i dopis o naknadi za posjet obitelji. U svezi s tim, odlučeno je da se na narednu sjednicu Zajedničkog povjerenstva pozovu predstavnici Ureda za reviziju institucija BiH, s ciljem razmatranja preporuka revizije.

Razmatrana je Informacija o izradi Nacrta poslovnika o radu Zajedničkog povjerenstva za administrativne poslove PSBiH. Zaključeno je da se sa članovima Kolegija Tajništva PSBiH nastave razgovori o izradi Nacrta poslovnika, imajući u vidu preporuke članova Kolegija.
Usvojen je Nacrt orijentacijskog radnog plana Zajedničkog povjerenstva za 2012. godinu., te je dogovoreno održavanje sastanka Zajedničkog povjerenstva sa članovima kolegija obaju domova PSBiH.
U svezi Informacije Tajništva PSBiH o Prijedlogu izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustroju i sistematizaciji radnih mjesta u Tajništvu PSBiH, odlučeno je da se za narednu sjednicu pripremi materijal, sukladno preporukama koje su navedene u Informaciji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću