MENI
22.12.2011.

Predsjedatelj Zastupničkog doma dr. Denis Bećirović uputio pozivno pismo predsjednici Narodne skupštine R Bugarske


Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je pozivno pismo predsjednici Narodne skupštine Republike Bugarske, Tsetski Tsachevoj.

Tekst pozivnog pisma prenosimo u cjelini:

" Poštovana gospođo predsjednice,
Želim Vam, u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, uputiti izraze iskrenog poštovanja.
Dozvolite mi da iskoristim priliku i još jednom zahvalim na podršci Vaše zemlje i posebno Narodne skupštine Republike Bugarske u realizaciji uslova koje Bosna i Hercegovina ispunjava na euroatlantskom putu i priključenju velikoj evropskoj porodici
S ciljem daljnjeg unapređenja i jačanja naše međuparlamentarne saradnje, želim Vam uputiti poziv da posjetite Bosnu i Hercegovinu.
Uvjeren sam da razmjene mišljenja i iskustava u direktnim kontaktima delegacija na najvišem nivou doprinose boljoj i izvjesnijoj budućnosti regiona, ali i naših država i naših građana.
Predlažem da se diplomatskim putem utvrde detalji Vaše posjete.
Iskreno se radujući našim predstojećim susretima, molim Vas, Ekselencijo, da primite izraze mog dubokog uvažavanja." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću