MENI
16.12.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović susreo se s potpredsjednikom Skupštine Crne Gore


Bosni i Hercegovini potrebne su zemlje u neposrednom komšiluku koje i deklarativno i stvarno podržavaju njen suverenitet a Crna Gora je upravo susjed koji je u tome vrlo dosljedan, rekao je tokom današnjeg sureta u Podgorici sa potpredsjednikom Skupštine Crne Gore Rifatom Rastoderom, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović.

Obrazlažući odnos Crne Gore prema našoj zemlji, gospodin Rastoder rekao je da je region Balkana i bivše Jugoslavije isuviše opterećen prošlošću.
„Mi ne želimo da se bavimo bilo kakvim specijalnim vezama sa dijelovima država jer one mogu biti dobre za dijelove ali ne i za cijele države. Umjesto specijalnih mi želimo normalne odnose sa prijateljskim zemljama a Bosna i Hercegovina je u tome naš istinski prioritet., dodao je gospodin Rastoder.
Danas je, inače, konstatirano da su se najviši predstavnici parlamenata Crne Gore i Bosne i Hercegovine sastajali u četiri navrata, međutim da saradnju treba proširiti i na nivou parlamentarnih komisija i drugih radnih tijela, kao i da je neophodno da se ona sastaju na ekspertskom nivou i posvete se konkretnim temama i traženju odgovora na njih. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću