MENI
16.12.2011.

Одржавање 13. Интерпарламентарног састанка Заједничке комисије за европске интеграције ПСБиХ и делегације Европског парламента


Предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, Халид Гењац, прва замјеница Весна Крстовић-Спремо и чланови Огњен Тадић и Мехмед Брадарић учествоваће на 13. Интерпарламентарном састанку Заједничке комисије за европске интеграције ПСБиХ и Делегације Европског парламента за односе са Албанијом, Босном и Херцеговином, Србијом, Црном Гором и Косовом, који се 19. и 20. децембра 2011. године одржава у Бриселу.

О утицају регионалног напретка ка чланству у Европску унију, са нагласком на прикључење Хрватске у ЕУ 2013. године, предвиђено је да учеснике упозна Огњен Тадић, а у вези реформи институција кроз структурални дијалог уз подршку Европске комисије, планирано је да говори Весна Крстовић-Спремо.
Како је најављено, тему „Напредак и промјене у систему образовања“, присутнима ће презентовати Мехмед Брадарић, а тему „Економске и социјалне перспективе“, Халид Гењац.

Такођер, предвиђено је да предсједавајући Заједничке комисије, Халид Гењац те, у име Савјета министара Босне и Херцеговине, директорица Дирекције за европске интеграције БиХ, Невенка Савић, размјене мишљења о стању процеса европских интеграција БиХ, са представником Канцеларије Високог представника за спољну политику и безбједност Европске комисије.
На крају дводневног састанка, предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције ПСБиХ, Халид Гењац и предсједавајући Делегације Европског парламента за односе са Албанијом, БиХ, Србијом, Црном Гором и Косовом, Eduard Kukan усвојит ће заједничку изјаву. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу