MENI
16.12.2011.

Održavanje 13. Interparlamentarnog sastanka Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH i Izaslanstva Europskog parlamenta


Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Halid Genjac, prva zamjenica Vesna Krstović-Spremo i članovi Ognjen Tadić i Mehmed Bradarić sudjelovat će na 13. Interparlamentarnom sastanku Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH i Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, koji se 19. i 20. prosinca 2011. godine održava u Bruxellesu.

O utjecaju regionalnog napretka ka članstvu u Europsku uniju, sa naglaskom na priključenje Hrvatske u EU 2013. godine, predviđeno je da sudionike upozna Ognjen Tadić, a u svezi reformi institucija kroz strukturalni dijalog uz podršku Europskog povjerenstva, planirano je da govori Vesna Krstović-Spremo.
Kako je najavljeno, temu „Napredak i promjene u sustavu obrazovanja“, nazočnima će prezentirati Mehmed Bradarić, a temu „Ekonomske i socijalne perspektive“, Halid Genjac.

Također, predviđeno je da predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva, Halid Genjac te, u ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ravnateljica Direkcije za europske integracije BiH, Nevenka Savić, razmjene mišljenja o stanju procesa europskih integracija BiH, sa predstavnikom Ureda Visokog predstavnika za vanjsku politiku i sigurnost Europskog povjerenstva.
Na kraju dvodnevnog sastanka, predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH, Halid Genjac i predsjedatelj Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose sa Albanijom, BiH, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, Eduard Kukan usvojit će zajedničku izjavu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću