MENI
16.12.2011

Susret predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Bećirovića i privrednika iz Bosne i Hercegovine sa ministrom za javne radove Albanije


Albanija je danas veliko gradilište i u njoj svakako ima prostora za snažnije prisustvo bosanskohercegovačkih privrednika, istaknuto je tokom razgovora predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića i grupe biznismena iz Bosne i Hercegovine sa albanskim ministrom za javne radove Sokolom Oldashijejem.

Bosanskohercegovački privrednici iskoristili su priliku da dobiju odgovore na pitanja o načinu raspisivanja tendera za javne radove, mogućnostima formiranja joint venture firmi a poseban interes pokazali su za učešće u gradnji putne infrastrukture što je u Albaniji prepoznato kao oblast u koju se usmjerava visok procenat bruto društvenog proizvoda. Međutim, kako je istakao ministar Oldashi, Albanija ozbiljno ulazi i u proces obnove željezničke infrastrukture ali i trajnog obezbjeđenja pitke vode u kojem firme iz Bosne i Hercegovine također mogu tražiti svoju šansu.

U lošoj saobraćajnoj infrastrukturi, po riječima predsjedavajućeg dr. Bećirovića treba tražiti i dio razloga zbog kojih veze Albanije i Bosne i Hercegovine nisu snažnije. Stoga je on pozdravio napore na gradnji puteva koji će skratiti putovanja između naše dvije zemlje a i ovom prilikom inicirao je razmišljanje i provjere ekonomske isplativosti direktne i redovne avio linije na relaciji između Tirane i Sarajeva. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću