MENI
15.12.2011

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda


Na održanoj 9. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2010. godinu.
Usvojen je Izvještaj o reviziji Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2010. godinu., kao i zaključak u kojem se nalaže Ministarstvu finansija i trezora Bosne i Hercegovine da, u roku od 60 dana od dana prijema ovog zaključka, dostavi Komisiji za finansije i budžet Doma naroda PSBiH Program za otklanjanje nepravilnosti u poslovanju, utvrđenih revizorskim izvještajima iz radnijih godina, kao i preporuka iz Izvještaja o reviziji Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2010. godinu.

Usvojen je Izvještaj o obavljenoj reviziji učinka o temi: “Upravljanje troškovima zakupa za rad i smještaj institucija BiH. U vezi s tim, usvojen je zaključak u kojem se kaže da Dom naroda PSBiH nalaže Vijeću ministara Bosne i Hercegovine da realizuje preporuke Ureda za reviziju institucija BiH koje su sadržane u Izvještaju revizije učinka – Upravljanje troškovima zakupa za rad i smještaj institucija BiH te da o poduzetim aktivnostima izvjesti Dom naroda PSBiH u roku do 90 dana od dana prijema ovog zaključka. Također, zaključeno je da Dom naroda PSBiH traži od Vijeća ministara BiH da izradi plan racionalizacije troškova zakupa i strategiju za dugročno rješavanje pitanja smještaja institucija BiH i da o tome obavijesti Dom naroda PSBiH u roku od 90 dana, od dana prijema ovog zaključka.
Primljena je k zanju Analiza o implikacijama uvođenja diferenciranih stopa PDV-a u BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću