MENI
14.12.2011

Delegacija Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova na Četvrtoj regionalnoj konferenciji parlamentarki u Beogradu


Zamjenica predsjedavajućeg Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova, Ismeta Dervoz i članica Komisije,Vesna Krstović Spremo, će učestvovati na Četvrtoj regionalnoj konferenciji parlamentarki „Uloga parlamenta u nadzoru politika s aspekta ravnopravnosti spolova'', koja se 15. decembra održava u Beogradu.

Predviđeno je da se na početku konferencije obrate izvršna direktorica Evropske mreže za jednakost spolova, Sonja Lokar koja će imati izlaganje na temu “Uloga Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova u nadzoru politika s aspekta ravnopravnosti spolova” i profesorica Univerziteta u Novom Sadu, dr. Marijana Pajvančić koja će govoriti o ulozi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova u nadzoru provođenja Zakona o ravnopravnosti spolova.

Uz predstavljanje priručnika “Kako koristiti rodno odgovorno budžetiranje za nadzor nad politikama s aspekta ravnopravnosti spolova”, planirano je održavanje radionica o ulozi parlamenta u nadzoru provođenja zakona i politika sa aspekta ravnopravnosti spolova i o budžetiranju kao instrumentu nadzora provođenja ravnopravnosti spolova.
Učestvovanje delegacije Parlamentarne skupštine BiH na ovoj konferenciji je podržano od Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću