MENI
1.12.2011

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda


Na održanoj 8. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, utvrđen je konačan tekst Izvještaja o razmatranim revizorskim izvještajima Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine za 2010. godinu, koji će biti upućen Domu naroda PSBiH na razmatranje i usvajanje.

Članovi Komisije su prihvatili 67 izvještaja o reviziji institucija BiH koje je sačinio Ured za reviziju institucija BiH, i predložili Domu naroda PSBiH njihovo usvajanje. Također, Domu naroda PSBiH se predlaže i usvajanje pojedinačnih zaključaka koje je donijela Komisija u vezi razmatranih revizorskih izvještaja, kao i zaključak kojim se pohvaljuju institucije koje su dobile pozitivno mišljenja Ureda, odnosno zaključak koji se odnosi na institucije koje su dobile mišljenje s rezervom.

Primljeni su k znanju Devetomjesečni financijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH, Godišnji plan revizije za 2011./2012. godinu, kao i Obavijest Ministarstva finansija i trezora BiH u vezi Predstavke Samostalnog sindikata državnih policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustavnovama BiH, a koja se odnosi na ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz sa posla u institucijama BiH.

U vezi Dopisa Sindikata Granične policije BiH koji se tiče usklađivanja osnovice za obračun plaće, odlučeno je da Ministarstvo finansija i trezora BiH još jednom razmotri Dopis Sindikata te konačan stav po tom pitanju dostavi Komisiji za finansije i budžet Doma naroda PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću