MENI
24.11.2011

Susret dr. Denisa Bećirovića s ambasadorom Japana u BiH: 25. novembar - najsvijetliji datum za narode Bosne i Hercegovine


Nedavni prvi bilateralni susret čelnika parlamenata Bosne i Hercegovine i Japana treba shvatiti kao početak intenzivnije međuparlamentarne saradnje dvije prijateljske zemlje koja može proizvesti povezivanja na mnogo širem planu, rečeno je prilikom susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisa Bećirovića i ambasadora Japana u našoj zemlji Hideo Yamazakija.

Ističući da se posjeta novoimenovanog ambasadora Yamazakija dešava u predvečerje 25. novembra kao najsvjetlijeg i najvažnijeg datuma u istoriji svih naroda Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Bećirović zahvalio je na svestranoj pomoći Japana našoj zemlji. Pri tome je rekao da se nada da će predsjednik Predstavničkog doma japanskog Parlamenta Takahiro Yokomichi na poziv Parlamentarne skupštine BiH uskoro zvanično posjetiti našu zemlju ali i da će istim putem doći i privrednici Japana kako bi se otvorili zajednički investicijski procesi.
Ambasador Japana danas je izrazio očekivanje da će radeći u Bosni i Hercegovini u narednom periodu svjedočiti njenim uspjesima kao i da će vlastitim angažmanom doprinijeti većoj pomoći njegove zemlje putu naše zemlje ka Evropskoj uniji i NATO. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću