MENI
22.11.2011

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma



Na održanoj 12. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, odgođeno je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, dok ministar pravde BiH i direktor Agencije za državnu službu BiH ne dostave pismeno izjašnjenje o predloženim amandmanima na Prijedlog zakona.

Odgođeno je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti državljana Bosne i Hercegovine i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. U skladu sa ranije donesenim zaključkom, Komisija će konačan stav o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti državljana BiH i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, donijeti nakon što Vijeće ministara BiH dostavi mišljenje o uloženim amandmanima na ove prijedloge zakona.

Komisija je primila k znanju Informaciju u vezi Preporuke Međunarodne organizacije rada o HIV-u, AIDS-u i svijetu rada br. 200 iz 2010. godine, kao i Informaciju Pravobranilaštva Bosne i Hercegovine o sprečavanju ove institucije da obavlja svoje funkcije u skladu sa zakonom. Zaključeno je da se informacije upute Predstavničkom domu PSBiH radi daljnjeg razmatranja i donošenja konačnih odluka. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću