MENI
22.11.2011

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić razgovarao s ambasadorom Rumunije


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić primio je danas ambasadora Rumunije u BiH, Filipa Teodorescua. Tom prilikom razgovarano je o međuparlamentarnoj saradnji, a predsjedavajući Tadić upoznao je ambasadora sa tim da će uskoro biti formirana grupa prijateljstva u Parlamentarnoj skupštini BiH koja će doprinjeti jačem povezivanju i inteziviranju odnosa parlamenata.

Razgovarajući o aktelnoj situaciji ambasador Rumunije izrazio je uvjerenje da će dijalog dovesti do zadovoljavajućih rješenja i konačnog formiranja izvršne vlasti. Prema riječima predsjedavajućeg Doma naroda Ognjena Tadića, Evropa je naše opredjeljenje ali Bosna i Hercegovina najprije mora riješiti svoje unutarnje stvari. Na političkoj sceni još uvijek postoji određen broj ratnih lidera iz Federacije BiH koji ruše Dejtonski mirovni sporazumi i time koče evropske integracije.
Ambasador Teodorescu izrazio je zadovoljstvo brzinom razvijanja ekonomskih odnosa Rumunije i Bosne i Hercegovine, i sagovornici su se složili da su u narednom periodu potrebne dodatne aktivnosti na planu privrednog povezivanja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću