MENI
18.11.2011

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u PS NATO-u na 78. Rose Roth seminaru


Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, Milorad Živković i član, Asim Sarajlić učestvovat će na 78. Rose Roth seminaru koji se, na temu „Afganistan na putu ka tranziciji“, održava 21. i 22. novembra 2011. godine u Londonu.

Na seminaru, koji se održava u organizaciji PS NATO-a i Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, će se razgovarati o prioritetima i izazovima misije u Islamskoj Republici Afganistan, kao i sagledati napori koja čine političko vodstvo te zemlje i njihovi partneri s ciljem postizanja pozitivnih rezultata tranzicije.

Također, učesnici će se osvrnuti i na aspekte koji su doprinijeli progresu i izgradnji afganistanskih sigurnosnih snaga, te izgradnji demokratske vladavine i provedbe zakona.
Kako je najavljeno, tokom dvodnevnog održavanja seminara, raspravljat će se i o dosadašnjim naučenim lekcijama NATO-a u operaciji Snaga međunarodne sigurnosne pomoći (misija ISAF) u Afganistanu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću