MENI
18.11.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović susreo se s ambasadorom Srbije u BiH: Očekujem od Srbije stvarnu a ne deklarativnu podršku suverenitetu Bosne i Hercegovine


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Srbije u našoj zemlji dr. Ninoslava Stojadinovića.
Sagovornici su se složili da odnosi dvije susjedne zemlje imaju uzlaznu putanju ali da su nužni češći kontakti tokom kojih u otvorenom razgovoru treba na sto staviti i veliki broj otvorenih pitanja. U tom smislu, ambasador Stojadinović je istakao da će se i lično starati da prije kraja ove godine u zvaničnu posjetu Parlamentarnoj skupštini BiH dođe predsjednica Parlamenta Srbije Slavica Đukić Dejanović jer parlamentarni susreti u sebi nose kvalitet susreta lepeza ideja a ne samo vladajućih struktura dvije zemlje.

Predsjedavajući Bećirović iznio je mišljenje da u odnosima dvije zemlje treba više normalnijih a manje specijalnih odnosa. Pri tome je iznio očekivanje da će u intenzivnijim kontaktima političkih predstavnika dvije susjedne zemlje javnost prepoznati i stvarno a ne samo deklarativno uvažavanje suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalog integriteta Bosne i Hercegovine.
Tokom razgovora predsjedavajući dr. Bećirović je podsjetio da je potrebno što prije pristupiti rješavanju otvorenih međudržavnih pitanja kao što su rješavanje pitanja državne granice između Bosne i Hercegovine i Srbije, pitanje korištenja hidroenergetskih potencijala rijeke Drine kao i niza drugih otvorenih pitanja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću