MENI
17.11.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović susreo se sa šeficom Ureda Vijeća Evrope u BiH


Intezivne aktivnosti Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, uprkos svim ostalim zastojima u zemlji, pokazatelji su da se stvari mogu kretati u pozitivnom pravcu. Nepostojanje parlamentarne većine djelovalo je obeshrabljujuće ali konkretni podaci rada ovog Doma dokazali su da se, uz dijalog i međusobno uvažavanje, može postići mnogo te vjerujemo da će i ostali procesi pratiti ovaj trend, istakla je šefica Ureda Vijeća Evrope u BiH, Mary Ann Hennessey-Gopal tokom susreta sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentrane skupštine Bosne i Hercegovine, dr. Denisom Bećirovićem.

Prema riječima predsjedavajućeg dr. Bećirovića neophodno je hitno deblokiranje svih reformskih procesa u Bosni i Hercegovini i dati prioritet zakonskim rješenjima koji ubrzavaju put naše zemlje ka evropskim integracijama.
Razgovarajući o radu parlamentarne komisije za implementaciju Presude Sejdić Finci sagovornici su izrazili nadu da će komisija uspjeti pronaći pozitivna rješenja kako bi Bosna i Hercegovina ispunjavanjem ovog značajnog uvjeta učinila korak ka Evropskoj uniji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću