MENI
17.11.2011

O unapređenju saradnje Bosne i Hercegovine i Albanije predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao s ambasadorom Albanije


Parlamenti bi trebali davati snažan podsticaj unapređenju saradnje prijateljskih zemalja i stoga treba vjerovati da će i skora zvanična radna posjeta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Albaniji imati takav rezultat. Ovo je istaknuto tokom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Bećirovića s ambasadorom Albanije u BiH Flamurom Gashijem.

Inače, kako je rečeno, zvanični radni susreti predsjedavajućeg Bećirovića i predsjednice Parlamenta Albanije Josefine Topali predstavljat će nastavak uspješnih razgovora koji su na marginama Pete konferencije predsjednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana prošlog mjeseca započeli u Budimpešti. Međutim, predstojeća posjeta dr. Bećirovića, rečeno je danas, bit će organizirana ne samo na najvišem državničkom nivou nego će se tokom boravka u Albaniji nastojati ostvariti što veći broj kontakata s ciljem otvaranja mogućnosti za dalje jačanje političkih i privrednih veza dvije prijateljske zemlje.

Danas jer također naglašena potreba pojačane međusobne komunikacije kako bi se ubrzano otklanjalo ili bar značajno smanjivalo nepoznavanje kao ozbiljna prepreka za intenzivnije povezivanje Albanije i Bosne i Hercegovine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću