MENI
16.11.2011

Poslanik Milica Marković na Petom sastanku mreže parlamentaraca za borbu protiv seksualnog zlostavljanja djece i sastanku Komiteta za socijalna, zdravstvena i porodična pitanja PSVE-a


Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Milica Marković učestvuje na Petom sastanku mreže parlamentaraca za borbu protiv seksualnog zlostavljanja djece i sastanku Komiteta za socijalna, zdravstvena i porodična pitanja PSVE-a, koja se 17. i 18. novembra održavaju u Firenci.
Kako je najavljeno, na Petom sastanku mreže parlamentaraca razgovarat će se o aktivnostima koje se sprovode u okviru kampanje Vijeća Evrope za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom (tzv. Kampanja „Svako peto“), razmijeniti mišljenja sa ekspertima za prevenciju seksualnog zlostavljanja, kao i raspravljati o dječijoj pornografiji.

Na sastanku Komiteta za socijalna, zdravstvena i porodična pitanja, razmatrat će se između ostalih sljedeće teme: „Međudržavna posvojenja djece“, „Borba protiv dječijeg sex turizma“, „Doprinos nezavisnih institucija za zaštitu prava djece u izgradnju Evrope za djecu i sa djecom“, „Psihološko nasilje“, „Penzije u vrijeme ekonomske i finansijske krize“, „Što Evropa može učiniti za djecu nakon prirodnih katastrofa i kriznih situacija: primjer Haitija i Afganistana“ i „Mjere štednje – opasnost po demokratiju i socijalna prava“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću